Volledig scherm
Vier leden van de Geminteraod van Schorsbos in de taxibus. © J Bosmans

Lijn 11 in trek bij de Schorsbossers

SCHIJNDEL - De speciale taxibusjes, lijn 11, die met carnaval door Schorsbos rijden, zijn een doorslaand succes. Het initiatief voor de busjes is van Tappers voor Stappers in samenwerking met taxibedrijf Van Kampen. De busjes stoppen om het kwartier bij de acht bushaltes en voor een carnavalsmuntje (2,50 euro) kan men van kroeg naar kroeg. 

,,Er wordt druk gebruik van gemaakt", weet de Schijndelse chauffeur Ruud Merks (49). ,,Er hoeft geen taxi gebeld te worden en het is relatief goedkoop. Stel dat je van de wijk Hoevenbraak naar het centrum wilt, dat is toch een eind." De twee busjes rijden van vrijdagavond tot dinsdagavond. ,,De mensen hoeven nu niet meer over straat te zwalken", stelt Merks. ,,En ze hoeven niet te wachten. Ook komen er nu mensen die anders nooit komen. Het loopt lekker, de mensen zijn tevreden."

Quote

Ik zet ook altijd de muziek aan, de mensen zijn op stap, willen plezier maken.

Chauffeur Ria van den Akker:

Ook chauffeur Ria van den Akker (54) uit Schijndel deelt die mening. ,,Het is een groot succes. Je had gisteren mijn bus moeten zien, ik ben er vanmorgen (maandag) nog even met 'den bessem'' doorheen gegaan." Carnavalsvierders maken druk gebruik van de taxi's en Van den Akker heeft voor iedereen een vriendelijk woord. ,,Ik zet ook altijd de muziek aan, de mensen zijn op stap, willen plezier maken."

 Bij de spiegeltent op de Markt rijdt ze stapvoets. ,,Hier lopen altijd kinderen en je moet respect hebben voor de mensen." De rit gaat van Heerenmeester aan de Boschweg naar 't Zuid"om ook nog even De Nachtegaal te bezoeken. Van den Akker: ,,Zo worden cafés die buiten het centrum liggen er ook meer bij betrokken." De vier leden van de Geminteraod die bij Heerenmeester instappen noemen lijn 11 'de beste uitvinding die er is.'

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement