Volledig scherm

Lintje voor Hans Schellekens uit Schijndel

SCHIJNDEL - Hans Schellekens (78) uit Schijndel is woensdagavond onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zijn onderscheiding gekregen voor de vele functies die hij als vrijwilliger heeft bekleed in de gemeente.

Schellekens begon in 1971 met zijn eerste vrijwilligerswerk, bij carnavalsvereniging De Nachtravers. Daar was hij zeventien jaar lang voorzitter en tot 1992 vrijwilliger bij de grote optocht en kinderoptocht. In hetzelfde jaar als dat hij voor de carnavalsvereniging begon, werd hij ook vrijwilliger en vicevoorzitter bij voetbalvereniging SV Avanti '31. Daar heeft hij tot 2012 gewerkt en bekleedde hij ook functies als scheidsrechter, redactielid van het clubblad en organisator van het jubileumfeest.

Momenteel werkt Schellekens nog als vrijwilliger bij Lunchroom Broodje Apart, Stichting Broodnodig en Stichting SUN in Schijndel. Vanwege zijn verdiensten voor de samenleving, is hij nu onderscheiden. Hij kreeg het lintje uitgereikt in lunchroom Broodje Apart door burgemeester Eugster.

Meierijstad