Volledig scherm
Wethouder Coby van der Pas ontvangt de nieuwe wandelroutekaart van Meierijstad uit handen van vrijwilliger Martien Verbakel. © Gemeente Meierijstad

Meierijstad: 400 kilometer aan wandelroutes

VEGHEL - Wandelliefhebbers kunnen hun gang gaan in Meierijstad. De gemeente heeft sinds kort een wandelroutekaart met 400 kilometer aan wandelroutes. Deze routes verbinden alle dertien kernen van Meierijstad met elkaar. 

Vrijwilliger Martien Verbakel reikte de wandelroutekaart van Meierijstad deze week uit aan wethouder Coby van der Pas (toerisme en recreatie). Martien Verbakel is als vrijwilliger verbonden aan het wandelroutenetwerk en doet dit vanuit Visit Brabant. Bij deze organisatie zijn ruim 250 vrijwilligers actief op de wandelroutes met ieder een eigen werkgebied. Zij dragen zorg voor controles en pakken het klein onderhoud aan op de wandelroutes, zoals het herstellen van de schade, eventueel stickers plakken, schoonmaken van borden en licht snoeiwerk.

Meierijstad had al een uitgebreid wandelroutenetwerk. Deze paden zijn bewegcijferd met zogenoemde knooppunten. Met de toevoeging van een aantal knooppunten zijn nu ook alle wandelroutes met elkaar verbonden en op de nieuwe routekaart weergegeven. 

Regio VVV Noordoost-Brabant beheert en onderhoudt de wandelpaden. ,,Deze kaart biedt onze inwoners de mogelijkheid om niet ver van huis telkens nieuwe plekken te ontdekken", zei wethouder Van der Pas. En: ,,Ook wordt het voor toeristen nog aantrekkelijker om Meierijstad te bezoeken."

De wandelroutekaarten zijn bij de plaatselijke VVV-punten en boekhandels te koop. Ook zijn ze online te vinden op routesinbrabant.nl