Volledig scherm
Meierijstad verstrekt subsidies voor het verduurzamen van woningen. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad gaat akkoord met 'groene' subsidies

SINT-OEDENRODE/SCHIJNDEL - ,,Symboolpolitiek", werd het genoemd door de SP in Meierijstad. Toch ging een ruime meerderheid in de gemeenteraad akkoord met subsidies voor het verduurzamen van bestaande woningen. 

Voor Tonnie en Patricia Doedee uit Schijndel komt de regeling te laat, zij hebben hun woning aan de Oetelaarsestraat is al stevig verduurzaamd tot een zogenoemd passiefhuis. Toch juichen zij het besluit van de gemeenteraad van Meierijstad toe om subsidies te verstrekken aan particulieren die hun bestaande woning energiezuiniger maken. De raad ging donderdagavond in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode in ruime meerderheid hiermee akkoord. In de commissievergadering had Team Meierijstad nog veel twijfels, maar donderdag gaf raadslid Erik de Vries namens deze partij groen licht voor de 'groene' subsidies. 

Meierijstad besloot de komende twee jaar maximaal 50.000 euro per jaar uit te trekken voor subsidies aan particulieren die hun bestaande woning gaan isoleren of op een andere manier duurzamer maken. Per woning komt 1.000 euro beschikbaar voor bijvoorbeeld isolatie en 2.000 euro voor mensen die zonnecollectoren aanschaffen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij