Volledig scherm
De politiek van Meierijstad vergaderde donderdagavond in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode over de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie over maatschappelijk vastgoed. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad is blij met handvatten voor vastgoed

SINT-OEDENRODE - Niets dan lof klonk er deze week in de politiek van Meierijstad over de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie over het beheren van het eigen maatschappelijk vastgoed. 

,,Dit rapport geeft goede handvatten aan de gemeenteraad en het college", zei fractievoorzitter Janine Heisterkamp van Team Meierijstad. ,,In de vastgoedportefeuille van Meierijstad gaat veel geld om. Daarom is het goed om pro-actief te handelen."

Ook andere fracties hadden vooral complimenten voor de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie. ,,Een uitstekende methodiek. Ik denk dat het goed is om deze aanpak ook aan andere gemeenten aan te reiken", aldus PvdA-fractieleider Sikko Oegema.  

Het advies van de Rekenkamercommissie geeft de gemeenteraad de mogelijkheid om kritische vragen te stellen over het maatschappelijk vastgoed. Ook stelt de commissie dat het goed is om de eigen gebouwen veel beter in kaart te brengen, om zo beter te kunnen sturen. 

Wethouder Coby van der Pas (CDA, vastgoed) zei eveneens veel waardering te hebben voor het advies van de Rekenkamercommissie. ,,Wij nemen als college de aanbevelingen graag over.  En in het najaar vertalen wij deze in de nieuwe vastgoednota."

Edelmann overleden 

De vergadering van de raadscommissie ruimte en economie begon donderdagavond in het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint-Oedenrode met een trieste mededeling: Egbert Edelmann, een van de leden van de Rekenkamercommissie Meierijstad, is begin deze week plotseling overleden. Hij werd 58 jaar. De inwoner van Lent deed onderzoek voor gemeenten, provincies en bedrijfsleven en zat in meer Rekenkamercommissies. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement