Volledig scherm
Eric van den Broek en Karina Zegers van de wijkraad Bloemendijk op de locatie aan de Papaverstraat in Schijndel, waar zij graag een wijkgebouw zien komen. © Roel van der Aa

Meierijstad roept vragen op met wijkcentrum Schijndel

SCHIJNDEL - Meierijstad roept veel vragen op met de recente keuze om wijkgebouw De Kajuit mogelijk een tweede leven te gunnen. 

Eindelijk waren ze eruit, de toekomstige gebruikers van het nieuw te bouwen wijkcentrum in de Schijndelse Bloemenwijk. Liefst negen maanden had bemiddelaar Frank Mulkens nodig om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen; het nieuwe wijkcentrum moet komen op de locatie 'Vossenberg' aan de Papaverstraat. Na jarenlang getouwtrek tussen gebruikers van De Kajuit en het sterk verouderde Vossenberggebouw  - beide moeten samen - was er eindelijk groen licht. Dat was halverwege vorig jaar. Eind vorig jaar kwam er ook nog het aanbod van woningcorporatie Huis & Erf (nu Woonmeij) om het wijkgebouw te realiseren op de locatie Vossenberg, dit in combinatie met sociale woningbouw. 

Groot was dan ook de verbazing van al deze partijen toen wethouder Eus Witlox (Team Meierijstad) hen vorige week mededeelde dat het college van Meierijstad alsnog wil onderzoeken of De Kajuit met een grootscheepse verbouwing nog voor lange tijd te gebruiken is als wijkcentrum. Dit is de tweede optie, naast nieuwbouw van een wijkcentrum van 535 vierkante meter aan de Papaverstraat. Volgens de gebruikers zou dit veel te klein zijn. Zij voelen zich geschoffeerd door Meierijstad omdat zij het gevoel hebben dat hun advies in de prullenbak is gegooid. En de wijkbewoners blijven nóg langer in het ongewis over hun wijkcentrum. 

In het Brabants Dagblad, editie Meierij, van donderdag 11 januari een analyse over het wijkgebouw in de Schijndelse Bloemenwijk. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement