Volledig scherm
Meierijstad wil leerlingen van middelbare scholen meer betrekken bij politiek, zoals het Elde College in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad wil ook jongeren betrekken bij politiek

SINT-OEDENRODE - Meierijstad krijgt een kinderparlement met leerlingen van basisscholen. De gemeenteraad ging hier donderdagavond in meerderheid mee akkoord. 

Maar de politiek wil nog een stapje verder gaan; er komt onderzoek om ook jongeren van middelbare scholen meer te betrekken bij politiek. De raad gaf het college opdracht om te onderzoeken of het mogelijk is om middelbare scholen en leerlingen meer te betrekken bij politiek. Dit onderzoek komt er op initiatief van Team Meierijstad. ,,Het gaat in Meierijstad om liefst 6.271 jongeren tussen 13 en 18 jaar", stelde Mari van der Aalsvoort van Team Meierijstad. ,,Wij vinden het heel belangrijk dat deze doelgroep zijn stem kan laten horen." 

Het kinderparlement komt er op initiatief van Hart voor Schijndel. Opvallend was dat het voorstel maar een nipte meerderheid kreeg: 18 van de 35 zetels. In de commissievergadering leek er veel meer steun te zijn voor het kinderparlement. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierijstad