Volledig scherm
PREMIUM
Meierijstad gaat eigenaren van katten niet verplichten om deze dieren aan te lijnen. Volgens de gemeenteraad is dat niet te handhaven. © stock.xchng

Meierijstad zoekt andere oplossing voor kattenoverlast

SINT-OEDENRODE - Meierijstad blijft onderscheid maken tussen honden en katten. ,,Katten verplicht aanlijnen is niet te handhaven." Voor de kattenoverlast in Veghel-Zuid moet dus een andere oplossing gevonden worden. 

Moedeloos worden ze ervan, bewoners van de omgeving van winkelcentrum De Boekt in Veghel-Zuid. Sinds vorig jaar hebben ze heel veel last van katten van nieuwe bewoners die in de wijk kwamen wonen. 'Deze katten zijn bijna altijd van huis en zwerven door de wijk waar ze overlast veroorzaken door poepen in de voortuinen van andere mensen en het vangen en doden van vogels', schreef de wijkraad van Veghel-Zuid namens boze buurtgenoten in een brief aan de gemeenteraad van Meierijstad. Met het verzoek om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen. Hierin staat opgenomen dat honden aangelijnd moeten zijn en dat hondenpoep opgeruimd moet worden door hun baasjes. 'Dit zou ook voor katten moeten gelden', aldus de wijkraad.