Volledig scherm
Wethouder Menno Roozendaal van Meierijstad (r) overhandigt schilderstuk aan voorzitter Frank van Geffen van de Vincentiusvereniging. © J Bosmans

Nieuwbouw voedselhulp Vincentius geopend in Schijndel

SCHIJNDEL - ,,Vincentius is een belangrijke vereniging in onze gemeenschap die op verschillende manieren bijdraagt aan onze samenleving." Aldus wethouder Menno Roozendaal van Meierijstad die vrijdagmiddag de nieuwbouw opende van Vincentius voor voedselhulp. 

Roozendaal noemde de aparte ruimte in het nieuwe gebouw, de spreekkamer, een fijn vertrek. ,,Mensen hebben allemaal een verhaal."  

Als cadeau had de wethouder voor voorzitter Frank van Geffen van de Vincentiusvereniging een klein kleurrijk schilderstuk van de overleden kunstenaar Jan Sonnemans uit Sint - Oedenrode.

Meer dan eten

Van Geffen zei trots te zijn op de vereniging en de inzet van de 130 vrijwilligers die het afgelopen jaar hard gewerkt hebben. ,,Het nieuwe gebouw voor de voedselhulp was hard nodig. We hebben alle reden om een feest te vieren. En deze opening is een uitstekende gelegenheid om de Vincentiusvereniging wat meer bekendheid te geven. Wij staan er voor de mensen in nood die het zelf niet meer kunnen. Wekelijks maken 25 á 30 gezinnen gebruik van de voedselhulp."

Volgens Manon van Dinther, coördinator voedselhulp en bijzondere zorg, biedt de voedselbank meer dan eten. ,,Het is een combinatie van voedsel en op materieel en immaterieel gebied bijspringen waar nodig is." Het nieuwe gebouw was volgens Van Dinther hard nodig in verband met privacy. ,,Ook aan de eisen die op hygiënisch gebied gesteld worden. En de spreekkamer is heel fijn, geschikt voor bijzondere hulp."

Naast de spreekkamer beschikt de nieuwbouw ook over een magazijn, koelcel, twee diepvrieskisten voor vlees en een aparte ruimte voor binnenkomende producten. Door uitbreiding van de winkel van 't Vincentje was een nieuwe locatie nodig.

Zaterdag 14 april is er een open dag bij Vincentius, Europalaan 40 in Schijndel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement