Volledig scherm
© Robèrt van Lith

Nog weinig belangstelling voor plan azc Schijndel

SCHIJNDEL - Het voorstel om onderzoek te doen naar de komst van een asielzoekerscentrum in Schijndel, lijkt nog niet heel erg te leven in het dorp. Voor het debat in de raadscommissie van donderdagavond 23 juni meldde zich nog geen enkele inspreker, aldus een gemeentewoordvoerder.

Voor de inloopavond van maandag 27 juni in het Schijndelse gemeentehuis meldden zich 40 man aan. Er is dan plek voor 150 mensen. In Sint-Oedenrode zijn er 55 aanmeldingen voor de inloopavond van maandag in het gemeentehuis en één inspreker meldde zich voor de commissie van donderdagavond.

Beide inloopavonden zijn op 2 momenten; van 19.00 tot 20.00 en van 20.30 tot 21.30 uur. Inschrijven voor de inloopavond is verplicht en kan via de websites van beide gemeenten. Inschrijven kan tot donderdag 23 juni 12.00 uur.

Haalbaarheidsonderzoek
Beide gemeenteraden van Schijndel en Sint-Oedenrode nemen op donderdag 30 juni 2016 een besluit over een haalbaarheidsonderzoek; Schijndel voor de locatie MOB-complex aan de Vlagheide en Sint-Oedenrode voor de locatie Schijndelseweg 46, waar Novadic-Kentron (verslavingszorg) het voormalige Damianenklooster nog in gebruik heeft.

Definitief besluit
Na het haalbaarheidsonderzoek wordt naar verwachting in september 2016 een definitief besluit genomen waar het azc van Meierijstad komt; in Schijndel of in Sint-Oedenrode. Het gaat om de opvang van 300 asielzoekers vanaf 1 mei 2017 tot ergens in 2021.

Voor het debat van de commissie en de raad in Schijndel is slechts plek voor 30 belangstellenden op de publieke tribune. Bij een grotere belangstelling overweegt het gemeentebestuur beelden van het debat uit te zenden in een andere ruimte. Bezoekers wordt om een legitimatiebewijs gevraagd.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen op bd.nl/vluchtelingen.

Meierijstad