Ongeloof om grote drugsdumping tussen Schijndel en Veghel: 'Onvoorstelbaar, zo in de natuur'

VideoSCHIJNDEL/VEGHEL - Criminelen hebben woensdagavond drugsafval gedumpt aan de Vlagheide bij Eerde, tussen Schijndel en Veghel. Het gaat om twee grote vaten van 1000 liter en zo'n 35 vaten van 25 liter met chemicaliën. Een ooggetuige zag dat de vermoedelijke daders na de dumping in een wit busje wegreden.

De daders zijn uiteindelijk niet meer gevonden. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten in de loop van de nacht opgeruimd.

Hoeveel de totale schade van de dumping bedraagt, is nog onbekend. Doorgaans kost het opruimen van vaten en het reinigen van de omgeving tienduizenden euro’s.

Boosheid

Bij het opruimen constateerde de brandweer dat enkele vaten lekten. Er kwam volgens de politie een blauwe damp vanaf. De grond wordt waar nodig afgegraven en schoongemaakt. 

Een ooggetuige is woest op de criminelen die verantwoordelijk zijn voor de dumping. ,,Onvoorstelbaar, zo in de natuur.” Ook wijkagent Ger Roumen is boos. ,,Blauwe damp kwam eraf, dus smerig goedje. Fijn hoor, die pilletjes etc. #nietdus.'' 

De politie onderzoekt of de drugsdumping verband houdt met andere dumpingen in Brabant.

Volledig scherm
Grote drugsdumping tussen Schijndel en Veghel © Bart Meesters/Meesters Multi Media
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement