Volledig scherm
PREMIUM
Sportclubs in Meierijstad krijgen drie keer per jaar ontheffing om alcohol te schenken, buiten de normale openingstijden. © Wout van Assendelft

Ontheffing voor alcohol in Meierijstad blijft bij drie extra dagen

SINT-OEDENRODE - Verenigingen en wijk- en dorpshuizen in Meierijstad kunnen vanaf 2019 drie keer per jaar ontheffing krijgen om alcohol te schenken, bovenop de normale openingstijden. En niet meer dagen, zoals Team Meierijstad in gedachte had. 

De partij kondigde in de commissievergadering nog aan navraag te doen bij verenigingen en wijk- en dorpshuizen. Met de vraag of ze met drie ontheffingsdagen kunnen leven, zoals in het voorstel van het gemeentebestuur staat. ,,We hebben daar best wat reacties op gehad", zei Pascal Timmers. ,,Maar het ging hen meer om de aard van de activiteiten waar ze ontheffing voor kunnen krijgen dan over het aantal dagen. We hoorden van de wethouder er nog mogelijkheden zijn buiten die drie dagen. Daarom dienen wij geen amendement in", verklaarde hij. 
Wethouder Jan Goijaarts (CDA) meldde even daarvoor dat er voor verenigingen de mogelijkheid blijft om ontheffing aan te vragen bij de burgemeester, ,,als daar goede redenen voor zijn." Ook beloofde hij dat er een eenvoudige uitleg komt voor alle belanghebbenden over het nieuwe beleid voor paracommercie, waarbij het gaat om het schenken van alcohol in niet-commerciële instellingen als sportkantines en dorpshuizen. Medio volgend jaar volgt nog een evaluatie.