Volledig scherm
De fusie van woningcorporaties Huis en Erf uit Schijndel en Wovesto uit Sint-Oedenrode komt steeds dichterbij. © roy lazet

Ook gemeente Meierijstad akkoord met corporatiefusie

SCHIJNDEL - De fusie van de woningcorporaties Huis en Erf uit Schijndel en Wovesto uit Sint-Oedenrode mag ook van burgemeester en wethouders van Meierijstad doorgaan. Dat heeft het college beslist. 

In het traject dat beide woningcorporaties moeten afleggen voordat die fusie formeel rond is, moeten ze ook hun voornemen aan de gemeente voorleggen. In mei hebben de leden van de corporaties, die allebei een vereniging zijn, al ja gezegd tegen de voorgenomen fusie. 

Burgemeester en wethouders van Meierijstad vinden dat door die krachtenbundeling binnen de gemeente een grotere corporatie ontstaat die beter uitgerust is voor 'de nieuwe eisen die aan corporaties worden gesteld. Dit dient het belang van zowel de huidige als de toekomstige huurders'. 

Het fusieproces is twee jaar geleden ingezet. De samensmelting zou op 1 januari 2018 officieel een feit moeten zijn. De beide woningcorporaties bezitten samen ongeveer vijfduizend sociale huurwoningen in Schijndel, Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Vught, Berlicum, Sint-Oedenrode, Olland, Nijnsel en Boskant.

De corporaties gaan fuseren omdat zij samen meer investeringskracht hebben dan apart. De samenwerking levert ook een besparing op van een half miljoen euro op de bedrijfskosten.

ZIE OOK: Huis & Erf uit Schijndel wil fuseren met Wovesto uit Sint-Oedenrode

Meierijstad