Volledig scherm
De plaats in Schijndel, waar Daan Hoefs uit Erp werd doodgeschoten. © Politie

Ook vader van verdachte aangehouden voor moord op Daan Hoefs in Schijndel

SCHIJNDEL - De politie heeft ook de vader van de verdachte van de moord op Daan Hoefs opgepakt. De Erpenaar werd op 25 april doodgeschoten in de Renate Rubinsteinstraat in Schijndel. De 63-jarige wordt ervan verdacht dat hij zijn zoon heeft geholpen. 

Wat die hulp behelst, wil de politie niet zeggen. Tijdens een eerste zitting in de rechtbank werd duidelijk dat de verdachte, de 29-jarige Mark van S., werd gechanteerd en bedreigd door Hoefs. Omdat hij geen andere uitweg meer zag, besloot Van S. een vuurwapen te kopen. Op de zitting werd ook duidelijk dat het betreffende wapen nog steeds zoek is. De verdachte wilde daar niks over zeggen. 

Vuurwapen

Vader van S. is vorige week maandag aangehouden. Dat gebeurde in Grave, waar zijn zoon in het Huis van Bewaring zit. Na de arrestatie doorzocht de politie het huis. Of daarbij het wapen is gevonden, wil de politie niet zeggen. 

De advocaat van Mark van S. maakte tijdens de rechtszaak  duidelijk dat hij zich gaat beroepen op 'psychische overmacht'.  Van S. werd door Hoefs en zijn vrienden afgeperst en kreeg daarbij enkele malen een pistool op zijn hoofd gezet en een mes tegen zijn keel.  Nadat Hoefs op 25 april opnieuw bij hem aan de deur was geweest voor geld, reed Van S. hem achterna en schoot hij hem - in diens auto- met drie kogels dood.