Volledig scherm
© Thinkstock

Opvang psychiatrie in Schijndel open na 1 april

Schijndel - De beschermd-wonenvoorziening in Schijndel stopt niet per 1 april. Sterker nog, het gemeentebestuur wil er alles aan doen om deze voorziening voor mensen met psychiatrische problemen voor Schijndel te behouden. Zo zei wethouder Eus Witlox donderdag desgevraagd na een overleg met de directie van Reinier van Arkel.

De vier opvanghuizen aan de Offenbachstraat blijven vooralsnog open, maar gemeente, ggz-instelling Reinier van Arkel en betrokken families onderzoeken alternatieven. "Niemand komt op straat te staan per 1 april", aldus Witlox. Maar dat betekent volgens hem nog niet dat de Offenbachstraat als opvang blijft dienen zoals de meeste bewoners volgens de Cliëntenraad wel het liefst willen.

Scheiden
De gemeente streeft er nu naar om wonen en zorg te scheiden. "Reinier van Arkel is van oudsher onze partner, maar de bedoeling is om de zorg anders in te richten. Daarom kijken we net als de families ook naar andere particuliere zorgverleners om de expertise ook voor minder geld in te huren. We kijken met Huis en Erf naar mogelijkheden om te wonen", zegt Witlox.

Ook zegt hij: "We gaan de zorg per cliënt bekijken in gesprekken met ons sociale wijkteam met bewoners en hun familie. Het kan zijn dat een deel van bewoners ergens anders in Schijndel onderdak en zorg krijgt."

Meierijstad