Volledig scherm
Een verhelderend gesprek tussen oud-burgemeester Gerard Scholten en burgemeester Jetty Eugster. © Robèrt van Lith/BD

Oud-burgemeester Schijndel is boos over plan kunst Meierijstad

SCHIJNDEL - Oud-burgemeester Gerard Scholten van Schijndel maakt zich boos over het recente voorstel voor een nieuwe expositie- en depotruimte voor kunst uit de hele gemeente Meierijstad.

De oud-burgemeester is de grondlegger van de grote en bijzondere kunstcollectie van Schijndel. Hij is bang dat de Schijndelse kunstcollectie uit Schijndel verdwijnt. Het voorstel is nu namelijk om de nieuwe expositie- en depotruimte geschikt te maken voor een deel van de kunst uit de hele gemeente Meierijstad.

Niet uit Schijndel
Het streven is om die ruimte in het museum Jan Heestershuis in Schijndel te realiseren, maar ook andere opties in Meierijstad worden niet uitgesloten. ,,Richting de fusie is afgesproken dat de Schijndelse kunst in Schijndel blijft. Daar kunt u niet onderuit", sprak Scholten richting de huidige burgemeester Jetty Eugster. Hij deed dat tijdens een toespraak van Eugster in het Heestershuis, waar de expositie Uit het gemeentehuis werd geopend. Hier is een selectie uit de Schijndelse kunstcollectie van de gemeente te zien.

Eugster en Scholten gingen na afloop van de opening nog met elkaar in gesprek.

Volg het laatste nieuws over Meierijstad op bd.nl/meierijstad.

Volledig scherm
Jetty Eugster opende de expositie met Schijndelse kunst. © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Een van de schilderijen in het Heestershuis: het oude gebouw van kousenfabriek Jansen De Wit. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad