Volledig scherm
Oud-burgemeester Gerard Scholten biedt zijn excuses aan. © Robèrt van Lith

Oud-burgemeester Scholten van Schijndel biedt excuses aan

SCHIJNDEL - Oud-burgemeester Gerard Scholten van Schijndel heeft zijn excuses aangeboden over zijn tirade in museum Jan Heestershuis, eind oktober.

Dat deed hij donderdagmiddag bij aanvang van de vervroegde gemeenteraadsvergadering. Op de agenda stond de toekomst van de Schijndelse kunstcollectie. Scholten ging daar bij de opening van de expositie 'Uit het gemeentehuis' over tekeer. Hij wond zich op over het mogelijk verdwijnen van de kunstcollectie uit Schijndel. Scholten heeft zich in zijn bestuursperiode van 1976 tot 1998 enorm ingezet voor de Schijndelse kunst.

Excuses
In het collegevoorstel wordt gesproken over mogelijke locaties voor een kunstdepot in heel Meierijstad. Scholten vindt dat de kunst sowieso in Schijndel moet blijven. ,,Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn reactie tijdens de expositie-opening in het Jan Heestershuis", zei Scholten, die insprak tijdens de raadsvergadering. ,,Dit had ik zo niet moeten doen."

Pleidooi
De voltallige raad ging akkoord met het voorstel om bijna anderhalve ton uit te trekken voor onderzoek naar mogelijke expositie- en depotruimtes voor de kunstcollectie van Schijndel. Voor de expositieruimte is het museum Jan Heestershuis nadrukkelijk in beeld, dit moet dan wel flink uitgebreid worden. Scholten hield een pleidooi om de kunst inderdaad in het Heestershuis tentoon te stellen.

Meierijstad