Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Oud-directeur Muzerije wordt directeur Bibliotheek de Meierij

*UPDATE 13.23 uur* DEN BOSCH - Marc Jacobs uit Arnhem wordt vanaf 1 juni de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek de Meierij. Jacobs vertrok vorig jaar als directeur van De Muzerije, Huis voor de Amateurkunst in de gemeente Den Bosch.

Bibliotheek De Meierij heeft onder andere vestigingen in Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Berlicum en Sint-Oedenrode. Jacobs volgt interim directeur-bestuurder Jos te Marvelde op. Te Marvelde nam vanaf 2012 waar voor Maria van Iersel.

Van 1 januari 2011 tot en met augustus 2012 was Jacobs directeur van De Muzerije. Volgens de officiële lezing vertrok hij bij de Muzerije omdat de visies van bestuur en Jacobs te ver uit elkaar lagen. Het ware verhaal is dat het vertrouwen tussen Jacobs en personeel niet meer te herstellen bleek na hoogoplopende ruzies. Jacobs botste hevig met zijn medewerkers over zijn plannen om de forse bezuiniging van 750.000 euro jaarlijks voor elkaar te krijgen.

Jacobs is universitair opgeleid in de richting Kunst- en Cultuurwetenschappen en is een ervaren directeur-bestuurder. Hij heeft als adviseur en directeur gewerkt bij diverse kunstgerelateerde organisaties en provincies. De nieuwe directeur-bestuurder ziet er naar uit om in zijn nieuwe, aantrekkelijke baan vele uitdagingen aan te gaan. "De Meierij is een organisatie met stevige ambities. Het is een forse opgave voor de organisatie deze ambities in een veranderende, financieel sterk ingekaderde omgeving waar te maken."

Bibliotheek de Meierij verwacht eind juni 2013 een nieuwe tweejarige bestuursovereenkomst met alle betrokken gemeenten te tekenen. Hieraan is een stevig basis- en maatwerkpakket gekoppeld waarmee de bibliotheek haar krachtige positie in de lokale samenleving kan behouden en uitbouwen. Voor nu en in de toekomst.