Volledig scherm
© Menno Boon

Oud-lid 'Vito Clan' in Schijndel voelt zich bedreigd

SCHIJNDEL - Danny (20) uit Schijndel zegt dat hij als oud-lid van de 'Vito Clan' maandagavond is lastig gevallen door een groep jongeren uit Schijndel. ,,Er stonden zes auto's bij mij voor de deur. Ik voelde me behoorlijk bedreigd."

Wie de jongeren waren, zegt hij niet te weten. Volgens Danny is er geen enkel verband tussen de Vito Clan en de mishandeling van de 17-jarige Brandon, afgelopen weekeinde. Het SP-raadslid Marieke Broekmeulen deed hier melding van op Facebook, waarna er veel beroering ontstond in Schijndel. Marieke Broekmeulen is de stiefmoeder van Brandon en volgens haar heeft de bewuste groep jongeren meer mishandelingen op haar kerfstok en durven mensen geen aangifte te doen.

De politie kon dinsdagochtend het verhaal van Danny nog niet bevestigen.

Danny DeVito
Danny, die zijn achternaam niet bekend wil maken, zegt bekend te staan als Danny DeVito, vernoemd naar de Amerikaanse acteur van onder meer Taxi, Jewel of the Nile en Get Shorty. "We hadden gewoon een vriendengroepje, zaten vaak bij jongerencentrum Bizzi. Voor de gein noemden we ons de Vito Clan. Niet meer en niet minder. De groep bestaat al zeker een half jaar niet meer."

Het gemeentebestuur van Schijndel en de politie komen later met een reactie.

Meierijstad