Volledig scherm
© Jeanne Bosmans

Ouderen bezoeken kermis in Schijndel

SCHIJNDEL – Op uitnodiging van de gemeente Schijndel, de kermisexploitanten en Schijndel Events bezochten bewoners van het Mgr. Bekkershuis, huize Barbara en Dichterbij maandagmiddag traditioneel de kermis in Schijndel.

De ouderen hadden onder meer het vooruitzicht van kermislekkernijen, zoals onder meer een visje en oliebol. Omdat het nog betrekkelijk rustig was op het kermisterrein, konden de ouderen in alle rust van de diverse attracties genieten. De 74-jarige Wille Haeve, bewoonster van Dichterbij, had het duidelijk naar haar zin. Lachend: “Prima hier.” De heer Van den Dungen (83) zit in zijn eentje rustig rond te kijken. Wat hij het leukste aan de kermis vindt? “De drukte”, klinkt het resoluut. “Dat is gezellig. In het Bekkershuis is het niet zo druk.”

Jan van Weert is samen met zijn 84-jarige moeder. “We gaan ieder jaar”, aldus Van Weert. “En zo meteen gaan we nog een haring pakken en een jonge klare.” Inmiddels was het wat drukker geworden en terwijl de oudere bezoekers naar de spiegeltent gingen voor een gratis drankje, leefde de jeugd zich niet al te zachtzinnig uit in de botsauto's.

Volledig scherm
© Jeanne Bosmans
Volledig scherm
© Jeanne Bosmans

Meierijstad