Volledig scherm
Willy van Heeswijk hoorde het gegil van het meisje en ging haar direct helpen. © Robèrt van Lith/BD

Ouders aangereden meisje in Schijndel doen geen aangifte

* UPDATE 21.40 uur * SCHIJNDEL - Tegen de 89-jarige vrouw uit Schijndel die vorige week donderdag met haar auto doorreed nadat ze een 1-jarig kind aanreed, wordt geen aangifte gedaan door de ouders van het slachtoffer.

Volgens een woordvoerder van de politie hebben de ouders die beslissing genomen toen zij wisten dat het CBR gaat onderzoeken of de vrouw nog goed in staat is om te rijden. De vrouw is inmiddels wel haar rijbewijs kwijtgeraakt, omdat ze doorreed na de aanrijding. Pas na een klopjacht in Schijndel kon ze worden opgespoord.

De politie heeft een dossier met resultaten over het onderzoek gestuurd naar het Openbaar Ministerie. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie is onduidelijk of de vrouw wordt vervolgd. ,,Naar verwachting gaat het enkele weken duren voordat daarover een beslissing wordt genomen'', aldus de woordvoerster. De politie meldde al eerder dat de vrouw niet eerder betrokken was bij ernstige verkeersongelukken.

Boodschappen
Volgens een getuige was de moeder donderdag boodschappen uit de auto aan het laden toen het meisje de weg opliep en daarbij werd aangereden. Ze liep hierbij geen ernstig letsel op, maar moest voor de zekerheid wel een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Meierijstad