Volledig scherm
Dortmans verzorgde afgelopen weekeinde de pendelbus Paaspopbus in Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Paaspopbus in Meierijstad was geen groot succes

SCHIJNDEL - De Paaspopbus voor bezoekers van het Schijndelse muziekfestival Paaspop uit Meierijstad is geen groot succes gebleken. 

,,We hadden nog geen honderd passagiers per dag, je moet eerder denken aan tientallen", zegt directeur John Dortmans van Touringcar Dortmans BV, het Schijndelse bedrijf dat de pendelbus liet rijden in Meierijstad. Hij heeft de bezoekersaantallen nog niet precies in kaart. ,,De bezetting had beter gekund, toch is de Paaspopbus volgens mij voor herhaling vatbaar. Dit jaar was de Paaspopbus pas heel laat bekend en kon er te weinig ruchtbaarheid aan gegeven worden. Nog te weinig bezoekers uit Meierijstad waren op de hoogte van de Paaspopbus. En ik denk dat veel jongeren al geregeld hadden dat zij werden gebracht door hun ouders of met de fiets gingen." 

Quote

We hadden nog geen honderd passagiers per dag

John Dortmans

De Paaspopbus reed dit jaar voor het eerst op initiatief van leerlingen van het Elde College in Schijndel, die met hun idee de Politieke Jongerendag wonnen. De bus reed vrijdag, zaterdag en zondag tussen het festivalterrein en de centra van Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. De bus kostte 2,50 euro per rit. Het merendeel van de subsidie van 1900 euro voor de Politieke Jongerendag - beschikbaar gesteld door de gemeente Meierijstad en het Elde College - werd uitgegeven aan de Paaspopbus. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement