Volledig scherm
Het Moederhuis van de Congregatie Zusters van Liefde in Schijndel. © Zusters van Liefde

Pand Zusters van de Liefde in Schijndel wordt omgebouwd tot appartementencomplex

SCHIJNDEL - Het Moederhuis van de Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel wordt verkocht aan Stichting Hercules uit Vught. De voorgaande besturen hebben de verkoop van gebouwen en gronden ter hand genomen en in de afgelopen jaren zijn alle kloosters verkocht, behalve Klooster Annahof in Wijbosch en het Moederhuis Sint-Jozefklooster te Schijndel.

Nu de voltooiing van de congregatie steeds dichterbij komt, is nagedacht over de toekomst van deze twee kloosters. Eind 2015 zijn er nog 141 zusters, met een gemiddelde leeftijd van ruim 84 jaar. 'De droom van de zusters is om tot het laatst toe in het Moederhuis/Sint-Jozefklooster te kunnen blijven wonen, maar geen verantwoordelijkheid meer te hebben voor gebouwen en gronden', aldus de congregatie.

(Zorg)appartementen
'Er is een partner gezocht die het Moederhuis/Sint-Jozefklooster wil kopen en verbouwen tot (zorg)appartementen. Eind 2014 is een intentieovereenkomst getekend met Stichting Hercules uit Vught, een stichting die onder meer langetermijninvesteringen doet', zegt de organisatie.

2018
Het pand wordt in twee gedeelten verbouwd en in totaal komen er ongeveer 90 huurappartementen in de sociaIe sector. Na oplevering van de verbouwing krijgt de congregatie de gelegenheid om de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes terug te huren voor de tijd die de congregatie nog nodig heeft.

Begin 2016 zal gestart worden met de werkzaamheden. Men start met de verbouwing van het oude gedeelte van het Moederhuis. Als dat gedeelte klaar is, wordt het later aangebouwde deel verbouwd. De verwachting is dat begin 2018 de gehele verbouwing gereed zal zijn.