Volledig scherm
© stock.xchng

Plan van aanpak cultuureducatie Meierijstad in mei gereed

SCHIJNDEL/VEGHEL - Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode werken momenteel aan een plan voor de invulling van de toekomstige cultuureducatie. Dat plan is naar verwachting in mei gereed.

In juni start vervolgens de uitwerking hiervan, waaronder de communicatie naar alle betrokkenen. In september 2015, aan het begin van het nieuwe seizoen, is de nieuwe organisatie volledig operationeel.

In februari 2015 besloten de zeven gemeenten die Stichting Meierijse Instellingen voor Kunsteducatie subsidieerden, die subsidie per 1 juli 2015 te beëindigen. Het gaat om de gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught.

Enkele uitgangspunten waar cultuureducatie binnen het nieuwe plan aan moet voldoen, zijn: betaalbaarheid voor Meierijstad en haar inwoners en aandacht voor de jeugd en de relatie met het reguliere onderwijs. Ook zet het plan in op behoud van de accommodaties Mariendael, ‘t Spectrum en Noordkade als primaire accommodaties voor het aanbieden van cultuureducatie.

Meierijstad