Volledig scherm
Ook Sander Dekker (rechts) bracht een bezoek aan Schijndel, samen met VVD-voorzitter Harry van Rooijen. © Jeanne Bosmans

Politici Sander Dekker en Emile Roemer in Schijndel

SCHIJNDEL – Staatssecretaris Sander Dekker (VVD, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en SP-leider Emile Roemer waren zaterdag in Schijndel om met passanten in gesprek te gaan, te luisteren en vooral te poseren.

Dekker ging in discussie met VWO leerlingen die stelden dat de school de leerlingen meer verantwoordelijkheid zou moeten geven betreffende hun studie. Dekker luisterde belangstellend en legde uit dat zijn partij van mening is dat het onderwijs uitdagender kon worden. ,,Het moet op maat zijn voor leerlingen die meer kunnen.”

Roemer werd bij aankomst meteen belaagd door partijgenoten en fotografen. Vervolgens breed lachend: ,,Gaan we aan de wandel?” Na een geanimeerd gesprek met omstanders, stapte de SP-leider naar een vrouw in een rolstoel. ,,Hoe is het met u? Niet koud? Bietje maar?” De politicus zei het bij uitstek helemaal leuk te vinden om zich onder de mensen te begeven. ,,Ik ben het liefst zo vaak mogelijk op straat.”

De Schijndelse Inge Schouwink (56) vond het goed dat politici belangstelling tonen voor Meierijstad, het nieuwe dorp. ,,Dat ze weten wat hier te doen is en het is een hart onder de riem voor onze politici.” De 62-jarige Jannie Manders uit Veghel dacht er anders over. ,,Ze praten allemaal mooi, maar ik moet het nog zien. Ga je stemmen, heb je niks in te brengen, maar ga je niet stemmen ook niet.”

Volledig scherm
SP-leider Roemer in gesprek met mensen uit Schijndel. © Jeanne Bosmans

Meierijstad