Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Politie heeft van mishandeling en bedreiging verdachte 'maffiagroep' in Schijndel in beeld

SCHIJNDEL - De politie heeft een groep jongeren in Schijndel in beeld met een 'maffianaam': Vito Clan. De groep wordt in ieder geval verdacht van de mishandeling van de 17-jarige Brandon afgelopen weekeinde. En mogelijk van meer mishandelingen en bedreigingen.

De groep bestaat uit circa 15 jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar. De politie onderzoekt momenteel of deze groep meer mishandelingen of criminele activiteiten op haar naam heeft staan.

Angst
Volgens de stiefmoeder van Brandon, het Schijndelse SP-raadslid Marieke Broekmeulen, zijn er meer mishandelingen en bedreigingen gepleegd door de bewuste groep. ,,Maar mensen durven geen aangifte te doen uit angst voor represailles. Ik vond dat het nu genoeg is geweest.”

Brandon liep zaterdagavond laat blauwe plekken op op zijn benen en gezicht. Hij zou zijn mishandeld door een groep van 7 jongeren. Dat gebeurde rond 23.30 uur op de Hertog Jan II-laan. Broekmeulen schreef over de mishandeling van haar stiefzoon op Facebook. En plaatste er een foto bij van de gewonde Brandon.

Meer aangiftes
Broekmeulen zegt dat inmiddels meer aangiftes tegen de groep zijn gedaan. ,,Wij komen zojuist van het politiebureau en ze zeiden dat het storm liep met aangiftes”, aldus Broekmeulen maandagmiddag. Bij de politie werd dat nog niet bevestigd.

Een uitgebreid artikel over de 'maffiagroep' volgt in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van dinsdag 5 juli.

Meierijstad