Volledig scherm

Politie hoort 2 verdachten voor mishandeling in Schijndel

SCHIJNDEL - De politie heeft 2 verdachten in beeld van de mishandeling van de 17-jarige Schijndelaar, afgelopen weekeinde.

De beide verdachten worden deze donderdag gehoord in het politiebureau. Daarna wordt in overleg met het Openbaar Ministerie besloten hoe de zaak verder wordt afgehandeld. De politie heeft nog meer verdachten op het oog. Die worden waarschijnlijk ook gehoord. Het onderzoek naar de mishandeling is bijna afgerond, aldus een woordvoerder van de politie.

Geen groepsverband
Volgens de politie is er geen sprake van strafbare feiten in groepsverband. De politie deed in Schijndel onderzoek naar een groep van circa 15 personen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, waarover signalen binnen kwamen over een een reeks mishandelingen, vernielingen en bedreigingen. ,,We kregen meerdere signalen dat er sprake zou zijn van strafbare feiten in groepsverband, maar uit ons onderzoek is op geen enkele manier gebleken dat hier sprake van is. Er zijn wel signalen dat personen uit een groep individueel verantwoordelijk zijn geweest voor strafbare feiten.”

De jongen van 17 werd afgelopen zaterdagavond laat mishandeld in de buurt van een snackbar aan de Hertog Jan II-laan. Er zijn deze week geen nieuwe meldingen binnen gekomen bij de politie van mishandelingen in Schijndel.

Meierijstad