Volledig scherm
Het was druk bij het politiebureau in Schijndel © Stijn Nuland

Politie Schijndel zet zich in voor stichting Make a Wish

SCHIJNDEL – Op de plek waar normaal gezien alleen maar stoute boeven komen, was op zaterdag 18 juni een minder grimmige sfeer te bespeuren. Het politiebureau in Schijndel zette namelijk een actie op poten voor het goede doel.

Op het terrein van het politiebureau mochten de bezoekers, onder wie veel kinderen, tegen betaling van een klein bedrag een kijkje nemen in één van de vele opgestelde politievoertuigen of iets lekker kopen bij de eetkraampjes. Ook was er een demonstratie te zien van de politie te paard.

Loterij
Om nog meer geld op te halen was er ook een loterij georganiseerd. De politiemannen uit Schijndel hadden bij hun familie en vrienden loten verkocht en de winnende lotnummers werden op een groot podium bekend gemaakt, onder toeziend oog van het zangduo de Alpenzusjes die speciaal voor de gelegenheid waren uitgenodigd.

Het geld dat met de actie wordt opgehaald is ten gunste van stichting Make a Wish, die zich inzet om de wensen te vervullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Volledig scherm
Normaal komen worden alleen boeven vastgezet, maar zaterdag ook kinderen. © Stijn Nuland

Meierijstad