Politie vindt geen wapen in Schijndelse vijver, vader van verdachte in zaak doodgeschoten Daan Hoefs weer vrij

Video + updateSCHIJNDEL - De politie heeft donderdag onderzoek gedaan in een vijver aan de Renate Rubinsteinstraat in Schijndel, omdat daar mogelijk het wapen zou liggen waarmee Daan Hoefs (26) in april werd doodgeschoten. Het wapen werd echter niet aangetroffen.

De politie maakte donderdagmiddag na de zoektocht bekend dat de vader van de verdachte van de schietpartij, een 63-jarige man uit Schijndel, weer is vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak. De man werd dinsdag aangehouden omdat hij zijn zoon mogelijk geholpen zou hebben.

In het onderzoek naar de moordzaak kwam donderdagochtend naar voren dat het wapen mogelijk in de vijver zou liggen. Of dat te maken had met verklaringen van verdachten, wilde een woordvoerder niet zeggen. 

Chantage

Daan Hoefs werd op 25 april in zijn auto doodgeschoten. Mark van S., eveneens uit Schijndel, is verdachte in de zaak. Tijdens een eerste zitting in de rechtbank eind juli werd duidelijk dat de verdachte werd gechanteerd en bedreigd door Hoefs

Omdat hij geen andere uitweg meer zag, zou Van S. besloten hebben een vuurwapen te kopen en drie dodelijke kogels op Hoefs af te vuren. 

Volledig scherm
De zoektocht naar het wapen in de vijver in Schijndel. © Miranda van Houtum
Volledig scherm
Schietpartij Schijndel © Bart Meesters/ Meesters Multi Media