Volledig scherm
Het beeld De leunende vrouw toen het gemeentehuis van Schijndel nog open was. De kunst keert terug in het oude raadhuis, zo besloot de raad van Meierijstad.

Raad wil geen uitstel voor raadhuis Schijndel

SCHIJNDEL - Hoe Hart voor Schijndel ook zijn best deed, het besluit over de toekomst van het oude raadhuis van Schijndel krijgt geen uitstel. 

Projectontwikkelaars kunnen waarschijnlijk nog dit jaar inschrijven op een 'tender' van de gemeente Meierijstad voor de toekomst van het oude gemeentehuis van Schijndel. ,,Ik ga nu als een speer verder met de voorbereidingen", zei projectleider Walter Ising donderdagavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Sint-Oedenrode. Daarin nam de raad het besluit om het oude raadhuis in bezit te houden en het nieuwere gedeelte van het oude gemeentehuis te verkopen.  

Ondanks verwoede pogingen van raadslid Lambèr Gevers van oppositiepartij Hart voor Schijndel. Hij deed zijn uiterste best om het besluit over de toekomst van het oude gemeentehuis uit te stellen. Hier had hij tal van redenen voor. ,,De oude raad van Schijndel heeft besloten het volledige gemeentehuis te verkopen. En hier heeft de raad van Meierijstad in eerste instantie ook mee ingestemd. Volgens mij zijn er onvoldoende argumenten om van dit besluit af te wijken." 

Quote

Waar is het hart voor Schijndel van Hart voor Schijndel gebleven

Arie de Zwart, PvdA

Zijn partij kreeg nauwelijks steun, alleen Lijst Blanco stond achter 'Hart'. De andere zeven partijen willen door met de plannen. ,,Waar is het hart voor Schijndel van Hart voor Schijndel gebleven?", vroeg Arie de Zwart van de PvdA zich af. Wethouder Coby van der Pas (CDA, gemeentelijk vastgoed) is blij met de steun van de politiek. ,,Dit plan doet recht aan de wensen van vele Schijndelaren." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement