Volledig scherm
In het gemeentehuis van Schijndel werden raadsleden geïnformeerd over het fusieproces van Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Raadhuis Schijndel wordt tijdelijk bewoond

SCHIJNDEL - In het gemeentehuis van Schijndel, dat volgend jaar leeg komt te staan, komt heel waarschijnlijk tijdelijke bewoning en kleinschalige bedrijvigheid.

Het gemeentebestuur gaat ervan uit dat de definitieve invulling van de ‘kolos’ op de Markt pas halverwege 2018 volgt. Tot die tijd denkt het college van B en W dus aan een tijdelijke invulling, zo staat in een persbericht.

Het gemeentehuis komt volgend jaar vrij vanwege de komst van fusiegemeente Meierijstad, waarbij Schijndel samengaat met Veghel en Sint-Oedenrode. Het ambtelijk personeel komt in het stadhuis in Veghel en de politiek gaat naar het raadhuis van Sint-Oedenrode.

Intussen gaat de gemeente Schijndel samen met burgers en organisaties kijken hoe het gebouw het beste ingevuld kan worden. Hiervoor is de gemeente gestart met het werven van inwoners voor een zogenoemde participatiegroep. Hierin komen ook maatschappelijke organisaties. Het college dacht eerder al aan invulling met bewoning, kantoren, cultuur en eventueel de bibliotheek.

Meierijstad