Volledig scherm
De regio Meierijstad moet in de toekomst vluchtelingen opvangen, verdeeld over de regio. © ANP Beeldbank

Raadslid Schijndel noemt raad Rooi 'laf'

SCHIJNDEL - De gemeenteraad van Schijndel is zwaar teleurgesteld in de collega-raadsleden van Sint-Oedenrode. Daar werd donderdagavond 30 juni besloten om het haalbaarheidsonderzoek uit te stellen tot de raadsvergadering van september.

,,Wat is dat een laf gedoe", stelde Tonnie Wouters van de SP. ,,Ze willen het daar gewoon over de verkiezingen heen tillen, want als je in september pas begint met het onderzoek ben je nooit voor december klaar. Ze willen zich niet verantwoorden voor waar zij voor staan. Wij in Schijndel gelukkig wel."

Teleurstelling
​Ook Jankees Schwiebbe van het CDA zei teleurgesteld te zijn in de collega's in Rooi. ,,We zijn ook teleurgesteld in onze collega's van het CDA. En die teleurstelling zullen we overbrengen." Zowel het MOB-complex aan de Vlagheide in Schijndel als het voormalige Damianenklooster in Sint-Oedenrode is in beeld als locatie voor een opvangcentrum voor 300 asielzoekers.

Een van de twee locaties wordt uiteindelijk de plek voor een azc in de fusiegemeente Meierijstad, die per 1 januari 2017 ontstaat. Veghel vangt vanaf binnenkort tot mei 2017 300 asielzoekers tijdelijk op in het voormalige ziekenhuis Bernhoven. De bedoeling is dat de asielzoekers daarna naar Schijndel óf Rooi verhuizen. Tot ergens in 2021. In Schijndel gaan wel alle partijen akkoord met een haalbaarheidsonderzoek.

Meer nieuws over het azc in Schijndel volgt in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van vrijdag 1 juli 2016. Meer nieuws en achtergronden op bd.nl/vluchtelingen.

Volledig scherm
,,Wat is dat een laf gedoe", stelde Tonnie Wouters van de SP tijdens de raadsvergadering. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad