Volledig scherm
Fractievoorzitters uit Veghel, Rooi en Sint-Oedenrode in de raadzaal van Schijndel © Robèrt van Lith

Raden Schijndel en Rooi zijn weer 'vrienden'

SCHIJNDEL - De gemeenteraden van Schijndel en Sint-Oedenrode zijn weer 'vrienden'. Zo viel woensdagavond te concluderen na de bijeenkomst van de fractievoorzitters van de toekomstige gemeente Meierijstad (Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel) over de procedures rond opvang van vluchtelingen.

De onenigheid tussen Schijndel en Rooi ontstond 2 weken terug toen de raad van Sint-Oedenrode besloot om het haalbaarheidsonderzoek naar een asielzoekerscentrum uit te stellen tot september. SP-raadslid Tonnie Wouters uit Schijndel noemde dat toen 'laf'. Op verzoek van raadsleden uit Schijndel werd woensdagavond 13 juli in Schijndel een bijeenkomst belegd om de kou uit de lucht te halen.

Janine Heisterkamp lichtte namens Hart voor Rooi toe dat werd besloten tot uitstel om de omwonenden van de locatie aan de Schijndelseweg meer tijd te geven om mee te praten over randvoorwaarden. Laurens van Voorst (Hart voor Schijndel) gaf eerder al aan 'extreem teleurgesteld' te zijn in het besluit van Rooi. Maar uiteindelijk antwoordde ook hij 'ja' op de vraag 'Zijn we weer vrienden?'.

Meierijstad