Volledig scherm
© Loon-en Grondverzetbedrijf van Esch BV.

Roze hooibalen kleuren de weilanden van Schijndel roze

SCHIJNDEL - De primeur is voor zorgboerderij De Woudse Hoeve in Schijndel. Daar liggen balen hooi, vers van het veld, verpakt in zachtroze plastic. Als ‘reclame’ voor Pink Ribbon. En die roze blikvangers leveren ook nog eens geld op voor dit goede doel.

Het zachtroze folie brengt per 5 hooibalen 1,00 euro in het laatje bij Pink Ribbon, de organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Dit goede doel financiert projecten en onderzoek gericht op een beter en langer leven van borstkankerpatiënten. Groothandel Visscher Holland, die het plastic levert, wil dit jaar Pink Ribbon steunen en bestelde daarom rollen met roze plastic uit Zweden. De groothandel, zijn afnemer en het loonwerkerbedrijf dat de rollen afneemt, betalen alle een derde van de donatie.

Fleurige balen
In deze contreien doet loon- en grondverzetbedrijf van Esch uit Sint-Oedenrode mee met de actie. Peter van Schijndel van het bedrijf: "Ik vind het wel iets hebben, die fleurige balen in het groengele veld. De reacties van collega’s zijn heel positief. Het is financieel krap in de agrarische sector maar voor dit doel doen we graag mee. Veel mensen krijgen direct of indirect te maken met kanker. De boer kiest natuurlijk uiteindelijk welke kleur folie hij wil. In Brabant is wit en groen gangbaar, in Friesland zijn de balen vaak zwart. Misschien komt er door deze actie een nieuwe kleur bij.”

Woensdag aan het einde van de middag is aan de Schrijvershoef in Schijndel een tweede veld opgesierd met de Pink Ribbon-balen.

Meierijstad