Volledig scherm
Merks vindt het een 'hele eer' dat hij de kar mag trekken bij de SP in Meierijstad. © Ruud Merks (privéfoto)

Ruud Merks trekt kar van lijst SP Meierijstad

SCHIJNDEL - Ruud Merks (48) uit Schijndel is dinsdagavond gekozen tot lijsttrekker voor de Socialistische Partij (SP) in de fusiegemeente Meierijstad.

Merks is nu fractievoorzitter van de SP in Schijndel. Op 2 volgt Kees van Limpt, nu fractievoorzitter in Veghel. Daarna volgen de Schijndelaren Tonnie Wouters, Marieke Broekmeulen en Melanie Kastelijn.

Merks vindt het een 'hele eer' dat hij de kar mag trekken bij de SP in Meierijstad. De verkiezingen van de fusiegemeente zijn op woensdag 23 november. Merks is sinds 2000 gemeenteraadslid in Schijndel. In 2002 werd hij fractievoorzitter. In 2014 was Merks al lijsttrekker voor de SP bij de verkiezingen in Schijndel. Van beroep is hij taxichauffeur.

Bij de ledenvergadering in Schijndel is ook besloten om de afdelingen van Schijndel en Veghel en de SP-werkgroep in Sint-Oedenrode samen te voegen. In Sint-Oedenrode bestond nog geen SP-afdeling, de socialisten zitten daar ook niet in de raad. Guido Tubbing werd gekozen tot nieuwe voorzitter van de afdeling Meierijstad.

Meierijstad