Volledig scherm
De kruising Hoofdstraat met Groeneweg en Kluisstraat in Schijndel. © Robèrt van Lith

Schijndel bekijkt kruising 'zorgvuldig'

SCHIJNDEL - De gemeente Schijndel gaat de kruising Hoofdstraat-Groeneweg-Kluisstraat 'op zorgvuldige wijze' bekijken en daarna eventueel aanpassen. Die toezegging deed wethouder Bart Claassen (CDA, verkeer) donderdagavond in de raadscommissievergadering.

De kruising werd door de SP op de agenda gezet. Volgens de SP en veel Schijndelaren is de kruising onoverzichtelijk en onveilig. Zo vindt ook Koen van Dijk, winkelier uit de Hoofdstraat. Hij sprak donderdagavond in tijdens de commissievergadering. ,,Sommige situaties op de kruising zijn gewoon mesjogge", stelde Van Dijk onder meer. Van Dijk werd zelf aangereden op de kruising.

EHBO'ers
Het verbaasde hem hooglijk dat er volgens het registratiesysteem van de gemeente geen ongelukken zijn gebeurd.,,Alsof ik een leugenaar ben", sprak Van Dijk geëmotioneerd. ,,Ik ben nog behandeld door EHBO'ers op de kruising." Hij deed ook suggesties om de kruising veiliger te maken. Volgens hem zijn voorrangssituaties nu onduidelijk.

Claassen kondigde nog eens aan dat er gedacht wordt aan het opheffen van eenrichtingsverkeer richting de kruising. Hierdoor zou het veel minder druk worden. Ook stelde hij voor om de tijd te nemen om alles nog eens goed in kaart te brengen. Hij hoopt in september of oktober met een voorstel te komen. Ook de suggesties van ondernemer Van Dijk worden bekeken door de gemeente.

Meierijstad