Schijndel is nu al trots op pop-up bibliotheek

SCHIJNDEL - Niets dan loftuitingen waren te horen bij de officiële opening van de pop-up bibliotheek aan de Hoofdstraat in Schijndel. 

,,Wat is het mooi geworden." En: ,,Wat hebben jullie hard gewerkt om dit binnen enkele weken voor elkaar te krijgen." Dit soort complimenten kregen de medewerkers van de Bibliotheken Meierijstad vrijdag te horen, nadat cultuurwethouder Menno Roozendaal (PvdA) en dorpsschrijver Gerda Bayens samen het pand aan Hoofdstraat 90 officieel hadden geopend met een enorme schaar. 

Volledig scherm
De pop-up bibliotheek in Schijndel werd ingericht door 'bloemenkunstenaar' Geert Maas. © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Geert Maas (links) maakte een plan voor de inrichting van de bieb in zijn woonplaats Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

De tijdelijke bibliotheek mag er zijn, zo vonden de vele bezoekers. Voor de inrichting werd niet de eerste de beste gevraagd: de Schijndelse 'bloemenkunstenaar' Geert Maas. De door hem gekozen planten en bloemen zijn weliswaar niet echt, maar haast niet van echt te onderscheiden. 

Komend weekeinde zijn er nog tal van openingsactiviteiten. Zo komt de grote rode Fiepbus en is net als vrijdag de poëzie-apotheker van de partij. 

Volledig scherm
De bieb van Schijndel is voorlopig gevestigd in het oude winkelpand aan Hoofdstraat 90. © Robèrt van Lith/BD

De bibliotheek moest vertrekken uit cultureel centrum 't Spectrum om plaats te maken voor een nieuw cultuurpodium. De voorbereidingen voor de verbouwing zijn inmiddels gestart. Het gemeentebestuur van Meierijstad kiest later dit jaar een definitieve locatie voor de bieb; het oude gemeentehuis op de Markt of terug naar 't Spectrum. De voorkeur van de bieb lijkt bij het centrum te liggen. De reuring in het centrum spreekt de medewerkers van de Schijndelse bieb zeer aan. 

Volledig scherm
Wethouder Menno Roozendaal en dorpsschrijver Gerda Bayens openden de bieb officieel. © Robèrt van Lith/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement