Volledig scherm
De oude apotheek in het centrum van Schijndel ligt tegen de vlakte. © Robèrt van Lith/BD

Schijndel is verlost van 'rotte kies'

SCHIJNDEL - De 'rotte kies' aan de Vicaris van Alphenstraat in Schijndel is verdwenen. De oude apotheek en het voormalige huis van oud-wethouder Piet Kemps liggen plat om plaats te maken voor Het Anker. 

Het nieuwbouwcomplex Het Anker bestaat uit twaalf koopappartementen. ,,Ze zijn nu nog bezig met de sloop van de kelders", zegt Berrie den Ouden, die het gebouw samen met zijn broer Bernard ontwikkelt. Alle woningen zijn al verkocht. ,,We verwachten over een goed jaar klaar te zijn met Het Anker." 

Naast Het Anker wordt volop gewerkt aan De Kluis; in drie leegstaande commerciële ruimtes in het gebouw Hermétage worden drie appartementen op de begane grond gerealiseerd. Ook deze zijn verkocht. Den Ouden: ,,Over een paar maanden is de oplevering."  

Volledig scherm
Ontwerp van de nieuwbouw van Het Anker aan de Vicaris van Alphenstraat in Schijndel. © Omni Architecten

Bierbrouwerij 

De locatie aan de Vicaris van Alphenstraat stond in Schijndel al meerdere jaren bekend als een 'rotte kies' in het centrum. Het voormalige apothekerspand stond al leeg sinds de verhuizing in 2010 naar de hoek Hoofdstraat-Looierij. 

De naam Het Anker is vernoemd naar de voormalige bier- en azijnbrouwerij Het Anker die nabij deze locatie heeft gestaan. 

Het ontwerp van Het Anker is van Geert van der Heijden van Omni Architecten uit Schijndel, het bouwbedrijf is het Schijndelse Van Kampen. Het gaat om drie bouwlagen met elk vier appartementen. 

Volledig scherm
De voormalige apotheek vóór de sloop. © Robèrt van Lith/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij