Volledig scherm
Heidi Lammers © Privécollectie familie

Schijndel komt in actie voor ernstig zieke dorpsgenote Heidi

​SCHIJNDEL - Tal van acties worden in Schijndel gehouden om geld in te zamelen zodat de ernstig zieke dorpsgenote Heidi Lammers in het buitenland behandeld kan worden.

​De 41-jarige MS-patiënte ​komt steeds meer in de greep van deze aandoening van haar centrale zenuwstel​sel​. Om een alternatieve behandeling voor haar te kunnen bekostigen, worden onder meer muziekoptredens georganiseerd, t-shirts, worstenbroodjes en armbandjes verkocht en benefietdiners gehouden. Ook kwam er een sint- en kerstactie en een pubquiz. En veel meer.

Een half jaar geleden hoorde Heidi Lammers over Bosschenaar Boaz Spermon die een agressieve vorm van multiple sclerose (MS) had en daarvoor in Zweden een stamceltransplantatie had ondergaan. Na afloop daarvan kon hij weer lopen. Later bleek, na overleg met haar neuroloog, dat die behandeling mogelijk ook voor Heidi soelaas kan bieden. Zij heeft nu twee opties: behandeling in een privékliniek in Mexico of in Rusland.

70.000 euro is voor zo’n behandeling nodig en die heeft Lammers, getrouwd en moeder van twee kinderen, niet. „Al ons spaargeld is opgegaan aan de verhuizing naar een aangepaste woning.” Via allerlei inzamelacties hopen zij en tientallen mensen om haar heen, toch aan dat bedrag te komen. Er is een stichting opgericht en acties worden opgezet. Ook is een website gemaakt waarop informatie staat over Heidi, haar ziekte en de behandeling.