Volledig scherm
© Petra Dircks

Schijndel onderzoekt 7 plekken voor mogelijke opvang vluchtelingen

SCHIJNDEL - Zeven plekken in Schijndel komen in aanmerking voor kleinschalige noodopvang van vluchtelingen. Op korte termijn bekijkt de gemeente die locaties met woningcorporatie Huis & Erf. Volgende week volgt daar een gesprek met het COA over. Dat zei wethouder Eus Witlox maandagavond bij de raadscommissie.

Over die locaties deed hij nog niets uit de doeken. „We kijken eerst met Huis & Erf of die plekken echt geschikt zijn voor noodopvang, of voor huisvesten van statushouders. En als er opvang komt, wordt eerst de buurt geïnformeerd.”

De wethouder kreeg maandag van onder meer Hart voor Schijndel en de SP de kritiek dat het lang duurt voordat de gemeente daadwerkelijk in actie komt. "Al twee maanden hebben we het er over, maar er is nog steeds niks concreet voor noodopvang", zei Ruud Merks (SP). Het CDA hamerde er juist op om in actie te komen voor de statushouders. "Laten we ons daar op focussen en pas beslissen over noodopvang als er concreet voorstellen van het COA komen", zei Johan van Gerwen.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen op bd.nl/vluchtelingen.

Meierijstad