Volledig scherm
De bibliotheeklocatie van 't Spectrum is een van de plekken waar een podiumvoorziening mogelijk is. © Robèrt van Lith/BD

Schijndel stelt keuze voor podium uit

SCHIJNDEL - De keuze voor een podiumaccommodatie in Schijndel is uitgesteld. En dat is zeker niet de eerste keer. De exploitanten van het City Theater en cultureel centrum ‘t Spectrum zullen dus opnieuw geduld moeten opbrengen.

City Theater of ‘t Spectrum als nieuwe podiumaccommodatie voor Schijndel? Die vraag achtervolgt de gemeente Schijndel al zeker 15 jaar. En het antwoord op die vraag blijft opnieuw uit, want het college van B en W wil nog geen knoop doorhakken.

„Er zijn nog te veel losse einden”, verklaart cultuurwethouder Menno Roozendaal (PvdA). De afgelopen maanden had een haalbaarheidsonderzoek plaats, maar volgens het college geeft dat onderzoek dus nog niet genoeg helderheid. Het onderzoek richtte zich op een ‘podium op Schijndelse maat’. Waar eerder werd gesproken over een theater voor 350 mensen, ging het nu om een podiumvoorziening voor 250 personen. Voor zowel het City Theater als ‘t Spectrum werden diverse scenario’s uitgewerkt.

Stem ook op de Poll over de podiumaccommodatie.

Meierijstad