Volledig scherm

Schijndel wil beter weten wat AgriFood Capital doet

SCHIJNDEL - De Schijndelse politiek vindt dat de AgriFood Capital er niet in slaagt om concreet aan te geven wat de organisatie zoal doet. "Veel activiteiten en doelen van de AgriFood Capital zijn erg vaag", zei Lambèr Gevers (Hart voor Schijndel) bijvoorbeeld in de raadscommissie op donderdagavond.

De AgriFood Capital is een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in Noordoost-Brabant. Daarbij zijn 19 gemeenten en twee waterschappen in deze regio aangesloten. Behalve Gevers reageerde ook Tonnie Wouters van de SP: "Ik wil graag concrete doelen en resultaten weten. De pakken papier met informatie die we kregen waren erg vaag."

Burgemeester Jetty Eugster van Schijndel nam die boodschap ter harte. Zij neemt de opmerkingen mee naar het bestuur van de AgriFood Capital. Wel nam Eugster het op voor het regionale samenwerkingsverband. "Samen zijn we veel sterker." De Schijndelse gemeenteraad gaat wel akkoord met het voortzetten van de regionale samenwerking tot 2020.

Meierijstad