Volledig scherm
© Thinkstock

Schijndel zoekt plek voor kunst Meierijstad

SCHIJNDEL - De gemeente Schijndel gaat op zoek naar een expositie- en depotruimte voor de kunstcollectie van de gemeente Schijndel, maar ook die van Veghel en Sint-Oedenrode.

Het college van B en W in Schijndel wil nu 145.000 euro uittrekken voor het onderzoek naar een geschikte ruimte. Aanleiding voor de zoektocht is het sluiten van het gemeentehuis in Schijndel vanwege de komst van Meierijstad, waardoor er een nieuwe locatie gezocht moet worden voor de grote Schijndelse kunstcollectie.

Omdat Schijndel volgend jaar opgaat in Meierijstad met de gemeenten Veghel en Sint-Oedenrode, is nu besloten om ook de kunst uit Veghel en Sint-Oedenrode bij het onderzoek te betrekken. Cultuurwethouder Menno Roozendaal (PvdA) maakte dit woensdagmiddag bekend in het gemeentehuis. Als locaties voor een expositie- en depotruimte zijn het museum Jan Heestershuis en het oude gedeelte van het gemeentehuis nadrukkelijk in beeld. Maar ook naar andere opties wordt gekeken.

Bij de onderzoekskosten zijn ook kosten voor schetsontwerpen van een architect opgenomen. Het krediet voor een expositie- en depotruimte wordt geschat op 7,5 ton tot 1,2 miljoen euro. De gemeenteraad van Schijndel behandelt het voorstel op 10 november.

Meierijstad