Volledig scherm
Joey van Doorn in actie. © Jan Zandee

Schijndelaar Joey van Doorn op weg naar WK Petanque in Madagascar

SCHIJNDEL – De 23-jarige Joey van Doorn uit Schijndel staat op het punt met het Nederlandse team van jeu de boulers af te reizen naar het Wereldkampioenschap Petanque in Madagascar. Volgend weekeinde proberen de Oranjemannen door te dringen tot de beste acht. Tot nu is een plek bij de eerste zestien de hoogste behaalde klassering.

Joey van Doorn speelde al veel internationale toernooien. Zijn talent kwam tot ontwikkeling in de accommodatie van ‘Wij Liggen’ in Schijndel. Momenteel komt Van Doorn ook uit voor ’t Dupke in Sint-Michielsgestel. Deze vereniging speelt in de Topklasse en biedt de Schijndelse bouler meer begeleiding.

Volgens Joey van Doorn liggen in de hoofdstad van Madagascar, Antananarivo, zeker kansen voor de Nederlanders. Als ‘onderbouwing’ haalt hij een overwinning aan van hemzelf tegen een wereldtopper, de Italiaan Diego Rizzi. Een 10-2 achterstand boog de Schijndelaar om tot een 13-12 overwinning, zijn mooiste zege tot heden. ,,Met dit team zie ik kansen om bij de beste acht te eindigen. Dan moeten we allemaal drie dagen tóp zijn.”

Lees een interview met Van Doorn in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van dinsdag 29 november.

Volledig scherm
Joey van Doorn. © Willem Geurts

Meierijstad