Volledig scherm
Toon van der Heijden © Marc Bolsius

Sint Servattumus breidt brouwerij uit Schijndel

SCHIJNDEL - De ambachtelijk bierbrouwerij Sint Servattumus aan de Ericastraat in Schijndel gaat uitbreiden. Naast de speciale bieren zoals de fruitbieren gaat de middelgrote brouwerij zich toeleggen op het stoken van jenever en likeuren.

Er komt een verdubbeling van de productie die nu nog op 100.000 liter bier per jaar ligt. De stichting zou de brouwerij graag vestigen op een aantrekkelijkere locatie in het Schijndelse centrum, maar zit met de hoge kosten daarvoor.

„Ik heb bij het gemeentebestuur al geopperd dat we in het gemeentehuis willen in combinatie met anderen, maar ik heb er een hard hoofd in”, zegt Toon van der Heijden, brouwer en bestuurslid van Sint Servattumus.

De brouwerij gaat twee buurpanden extra huren als magazijn voor ingrediënten en verpakkingsmaterialen, om te etiketteren en voor de biervoorraad. Ook investeert Servattumus extra in machines en gisttanks. „We investeren iedere euro die er binnenkomt, maar we willen niet te groot worden. Ons gaat het niet om het geld, maar om het verhaal achter het bier.”

Lees een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van donderdag 21 juli.

Meierijstad