Volledig scherm
© Thinkstock

Sinterklaasfeest in Schijndel

SCHIJNDEL - De intocht van Sinterklaas in Schijndel is zondag 13 november.

Voordat Sinterklaas in Schijndel arriveert, staan er diverse activiteiten op de agenda:

Glazen Pietenhuis
Burgemeester Eugster sluit vrijdag 11 november vier pieten op in het Glazen Pietenhuis op de Markt in Schijndel. Hiermee probeert de initiatiefnemer, Stichting Sinterklaas Schijndel, geld op te halen voor een goed doel. De pieten worden vrijdag 11 november rond 18.15 uur opgesloten. Zondag 13 november mogen ze weer uit het Glazen Pietenhuis.

Lampionnentocht
Kinderen kunnen vrijdag 11 november meelopen in de lampionnentocht. Deze begint om 18.00 uur vanuit het Kloosterpark in Schijndel.

Intocht
Zondag 13 november om 13.40 uur wordt de Sint feestelijk onthaald in de Molenstraat. Vanaf 13.00 uur is er al vermaak en er is gratis koffie, thee en chocolademelk. Vervolgens gaat de goedheiligman richting de Markt. Om 14.30 uur wordt daar het feest voortgezet. Na het feestje op de Markt gaat de stoet verder naar de Boschweg. Daar arriveert hij rond 15.40 uur. De intocht duurt ongeveer tot 16.30 uur.

Slaapkamer Sinterklaas
Vanaf maandag 14 november is de slaapkamer van Sinterklaas te bezoeken in ’t Spectrum aan de Steeg 9 in Schijndel. Kinderen kunnen iedere werkdag van 08.00 tot 20.00 uur een bezoekje brengen aan de slaapruimte van de goedheiligman.

Meer informatie over het Sinterklaasfeest is te vinden via de site van Stichting Sinterklaas Schijndel.

Meierijstad