Volledig scherm
© Jeanne Bosmans

Snuffelen en passen bij modeshow in het Gasthuis Schijndel

SCHIJNDEL - Het Gasthuis in Schijndel was woensdagochtend veranderd in een modezaak, compleet met een modeshow. Overal rekken met dames- en herenkleding waar naar hartenlust gesnuffeld, gepast en gekocht kon worden. En waar groepjes dames druk met elkaar overlegden.

,,Het is een extra service voor ouderen, want veel mensen kunnen niet meer naar de stad”, aldus Anne-Marie Brugmans uit Keldonk. ,,We doen het in het voor- en najaar. Modezaak Germa Mode uit Veghel organiseert de shows in samenwerking met het Gasthuis.” De shows worden ook regelmatig in verzorgingstehuizen gehouden. Brugmans: ,,We worden altijd enthousiast ontvangen, de mensen zitten er op te wachten.”

Voor de 'mannequins' Ria van der Steen (69) en Sjan van der Kruijssen (72) een leuke bezigheid. De beide dames vinden het mooi om te showen en namen geroutineerd en met een glimlach de bijbehorende poses aan. ,,We doen dit al jaren en het is voor leeftijdgenoten.” De 85-jarige Truus Leydecker paste, onder begeleiding van Hannie van Weert van de dagbesteding Lidwinahof, een blouse. ,,Leuk hier, ik ben altijd bij de modeshows. Mooie blouse ja.” Van Weert: ,,Dat zal hem wel worden.”

Volledig scherm
Links Sjan van der Kruijssen, rechts Ria van der Steen. © Jeanne Bosmans

Meierijstad