Volledig scherm
Slagers zorgden voor een meezingfestijn. © Jeanne Bosmans

Springen, dansen en zingen bij Oktoberfest Schijndel

SCHIJNDEL - Lederhosen, pullen bier, Tiroler jurkjes, lange tafels met banken en Deutsche schlagers. Allemaal ingrediënten die het Oktoberfest, dat zaterdagavond in Schijndel werd gehouden en georganiseerd was door carnavalsvereniging 'Net Nie', tot een uitbundig feest maakten.

In de grote tent op de markt werd gezongen en gedanst, niet in het minst aangemoedigd door de Duitse feestact 'Die Tolle Leute'. De heren maakten er met hun Deutsche Schlager een meezingfestijn van. Onder aanmoedigende kreten 'Liebe freunde, die hände, die hände' gingen de handen massaal de lucht in. Bij het nummer Du kannst nicht immer siebzehn sein was het tijd om enthousiast de polonaise in de bomvolle zaal in te zetten.

Het was genieten voor de vele bezoekers, zo ook voor de Schijndelse Carola Fasol (46). ,,Mooi feestje met vrienden, gezellige muziek en lange tafels. Prima sfeer.” Om 'Die schönste frau van Schijndel' toe te zingen, met het lied Du bist alles, werd Kim uit Schijndel door Die Tolle Leute op het podium getrokken. Schijndels mooiste onderging vrolijk lachend de spontane huldiging. Maar gedronken werd er ook. ,,Ein prosit, ein prosit”, klonk het door de tent.

Volledig scherm
Met het lied Du bist alles, werd Kim uit Schijndel door Die Tolle Leute op het podium getrokken. © Jeanne Bosmans

Meierijstad