Volledig scherm
© Thinkstock

Supermarkten in Schijndel en Sint-Oedenrode verdedigen verkoop van sterke drank

DEN HAAG/SCHIJNDEL - Supermarkten wachten vol spanning op een uitspraak van de Raad van State over de verkoop van sterke drank in hun slijtersafdelingen. De regeling over de verkoop ligt onder vuur omdat in de slijterijen van de supers vaak geen leidinggevende rondloopt. Dinsdag diende in Den Haag de hoger beroepszaak van Albert Heijn in Someren, EM-TE in Sint-Oedenrode en PLUS-supermarkt in Schijndel.

De supermarkten vroegen samen met de burgemeesters van de 3 gemeenten om een streep te zetten door de uitspraken van de rechtbank. Het is voldoende als binnen de supermarkt een leidinggevende aanwezig is die de slijterij in de gaten houdt, vinden ze. Volgens de burgemeesters vormen de borrelshops één geheel met de supermarkt.

Bezwaar
Maar Slijtersunie stelt dat de regels voor drankverkoop aan minderjarigen niet voor niets zijn aangescherpt. De 400 slijters die bij Slijtersunie zijn aangesloten hebben daardoor extra personeelskosten. Slijtersunie vroeg de Raad van State om de gemeente Sint-Oedenrode een dwangsom op te leggen omdat die nog geen nieuwe beslissing op bezwaar heeft genomen. De Raad van State doet naar verwachting binnen 6 weken uitspraak.

Meierijstad