Volledig scherm
De Trap in Rotterdam is nog tot en met zondag 19 juni geopend. © Robèrt van Lith/BD

Trap in Rotterdam van Schijndelaar Maas is mogelijk blijvertje

SCHIJNDEL - Winy Maas onderzoekt of het mogelijk is om De Trap een definitieve plek te geven in Rotterdam. De van oorsprong Schijndelse architect heeft hier drie locaties voor op het oog; de huidige plek bij het Centraal Station, het stadhuis van Rotterdam en de Bijenkorf.

„Het lijkt ons geweldig om De Trap een definitieve plek te geven in Rotterdam”, zegt Maas. „We zoeken nu samen met de gemeente en andere partners uit wat de mogelijkheden zijn op terreinen als veiligheid, financiën en juridisch. Vooral op veiligheidsgebied zijn de eisen heel hoog.”

Supertrap
De ‘supertrap’ werd op 16 mei geopend door burgemeester Aboutaleb. De trap naar het dak van het Groot Handelsgebouw zou afgelopen zondag voor de laatste keer geopend zijn, maar vanwege een doorslaand succes is die termijn verlengd tot en met zondag 19 juni. De afgelopen weken beklommen al meer dan 300.000 mensen de 140 treden.
​De Trap is een knipoog naar de wederopbouw van Rotterdam, dat na 75 jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad! Het dak van het Groot Handelsgebouw is tijdelijk ingericht als uitkijkpost over de stad.

Volledig scherm
Afgelopen zondag stond een lange rij bezoekers voor De Trap. Wachttijd: circa een kwartier. © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Schijndelaar Winy Maas onderzoekt of De Trap in Rotterdam een permanente plek kan krijgen. © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Voor De Trap in Rotterdam van Winy Maas uit Schijndel stonden afgelopen zondag honderden mensen te wachten. © Robért van Lith
Time Lapse - making of De Trap in Rotterdam producer: Rob van Pelt Film music by Ronald Kool

Meierijstad